"Όραμα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Υπάρχουν άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο όραμα καθώς βλέπουν ότι το μόνο που μπορεί να βοηθήσει την χώρα μας είναι η παιδεία και εμείς ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να δείχνουμε τον δρόμο αλλά και να θέτουμε το παράδειγμα μέσα από τις επιτυχίες, προσπάθειες αλλά και λάθη μας. Η σχολή γιατί η λέξη φροντιστήριο μου βγάζει ένα αρνητικό συναίσθημα, λειτουργεί από το 2005 και διαφοροποιήθηκε το 2010 βλέποντας την αυξανόμενη ανάγκη για ποιότητα στην εκπαίδευση ώστε να μαθαίνουν παιδιά όλων των δυνατοτήτων.

Το πρόγραμμα βασίζεται στην ολιστική, βιωματική διδασκαλία της γλώσσας και την ενσωμάτωση της τεχνολογίας και ιδιαίτερα χρήσης ipad. Πέρα απο το γνωστικό κομμάτι οι μαθητές κατάφεραν να κερδίσουν κάτι περισσότερο. Την αυτοπεποίθηση τους και την αγάπη για την μάθηση.

Και γι αυτό είμαι υπερήφανη και εύχομαι να γίνει εμφανές και στο συνέδριο μας!" MA.Ed  Σγουρέλλη Βίκυ /Διευθύντρια του I Love English

 

http://cultural.realchios.gr/chios-protopora-kids-talk-i-love-english/

"Τα αγγλικά γίνονται παιχνίδι

Τον τρόπο οι μαθητές του φροντιστηρίου της να αγαπήσουν τα αγγλικά και το όνομα του να γίνεται πράξη έχει βρει η Βίκυ Σγουρέλη, ιδιοκτήτρια του κέντρου ξένων γλωσσών «I love English». Χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, ίσως και πρωτοποριακές για τη Χίο, μετατρέπει το απλό και βαρετό πολλές φορές μάθημα σε ενδιαφέρον.

Τη θέση των κλασσικών βιβλίων έχουν πάρει τα i-pad, με τα οποία τα νέα παιδιά είναι περισσότερο εξοικειωμένα, αφού μεγαλώνουν σε περιβάλλον γεμάτο τεχνολογία. Είναι το μοναδικό φροντιστήριο στη Χίο που διαθέτει τα συγκεκριμένα tablets ως μέσο διδασκαλίας.

«Σε κάθε τμήμα υπάρχουν τέσσερα με πέντε παιδιά, για να μπορούν να έχουν το δικό τους tablet. Το φροντιστήριο διαθέτει επτά αυτή τη στιγμή», τονίζει η κ. Σγουρέλλη. «Προσπαθούμε να κάνουμε όσο πιο ενδιαφέρον για τα παιδιά το μάθημα, για αυτό διδάσκω την αγγλική γλώσσα μέσα από το τραγούδι, το θέατρο και από εκπαιδευτικά παιχνίδια που μου στέλνουν αποκλειστικά από την Αγγλία».

Η Β. Σγουρέλλη εφαρμόζει το μαθηκοκεντρικό πρόγραμμα προκειμένου να έχει τη δυνατότητα κάθε μαθητής να το παρακολουθήσει. Επίσης οι σπουδές της τη βοηθούν να μπορεί να χειριστεί παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες.

Το όραμα της είναι κάποια στιγμή να αλλάξει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και να συμβαδίσει με τον 21ο αιώνα που διανύουμε." απο τη Κυριακή Μαυριάνου.

6/9/17 11:12 τελ. ενημ.: 20/2/18 18:53 http://www.politischios.gr/hios-poli/ta-agglika-ginontai-paihnid

 

Η εκπαίδευση στην χώρα της La La Land 

                                                                                                                                        Σγουρέλλη Βίκυ

«Σκεφτόμαστε πολύ λιγότερο απ’οσα ξέρουμε. Ξέρουμε πολύ λιγότερα απ’οσο αγαπάμε.

Αγαπάμε πολύ λιγότερο απ’ όσο μπορούμε. Και σ’αυτο ακριβώς το βαθμό είμαστε πολύ λιγότεροι απ’οσο είμαστε» Ρ.Ντ.Λαινγκ

Υπήρχε μια εποχή που η εκπαίδευση συσχετιζόταν με την αγάπη, αγάπη για μάθηση, αγάπη για εξερεύνηση, αγάπη για ζωή. Υπήρχε μια εποχή που το να είσαι εκπαιδευτικός είχε αξία.

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στις μέρες μας έχει αλλάξει. Η εξέλιξη της τεχνολογίας ,οι διαφορετικές γνωστικές λειτουργείες των παιδιών και η πίεση της προσαρμογής σε αυτούς τους ρυθμούς ,καταπονεί τους εκπαιδευτικούς ψυχικά και σωματικά.

Από την άλλη η πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας τους αποσυντονίζει από τον πραγματικό σκοπό της εκπαίδευσης, την μόρφωση μέσα απο την αγάπη ,την υπομονή, την επιμονή, την επιβράβευση και την επινοητικότητα. Αυτές οι αξίες μεταφέρονται στους μαθητές και είναι δεξιότητες σημαντικές προς την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και της ψυχικής τους ανθεκτικότητας ως ενήλικες.

Το έχουμε ξεχάσει αυτό, αγχωμένοι να επιβιώσουμε, να διοριστούμε, να επιμορφωθούμε αλλά τι αξία έχουν όλα αυτά χωρίς την αγάπη; Μην γίνετε εκπαιδευτικοί εάν ψάχνετε δόξα, μην γίνεται εκπαιδευτικοί εάν θέλετε χρήμα, να γίνετε εκπαιδευτικοί όταν η καρδιά σας, οι πνεύμονες είναι έτοιμοι να σπάσουν από την ανάγκη να δώσετε κομμάτια των γνώσεων σας, της σοφίας σας, έστω και ένα καλό λόγο. Μια γλυκιά κουβέντα να πάρει το παιδί μαζί του καθώς σας λέει αντίο και γυρνάει στην γκρίζα πραγματικότητα της ζωής. Αυτή η καλή κουβέντα που θα του γίνει εφόδιο με την βαρύτητα της δασκάλας του. Σε όλη του τη ζωή θα θυμάται ένα όνομα, αυτό ,του δασκάλου που του είπε: Μπορείς ,φυσικά και μπορείς! Πιστεύω σε σένα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω δει ανθρώπους να δακρύζουν στο όνομα ενός δασκάλου τους, καθώς αναπολούν το παρελθόν.

Αν και όπως λέει ο αγαπημένος μου συγγραφέας Λ. Μπουσκάλια

«Σταύρωσαν έναν Ιησού, δολοφόνησαν έναν Γκάντι, αποκεφάλισαν έναν Τόμας Μουρ και δηλητηρίασαν ένα Σωκράτη. Η κοινωνία έχει λίγο χώρο για την τιμιότητα, την τρυφερότητα, την καλοσύνη ή το ενδιαφέρον.”

Εγώ, πιστεύω ακόμα, ότι η αγάπη που διδάσκεται στο σπίτι και στο σχολείο, είναι το μόνο που μπορεί ν ’αλλάξει τον κόσμο.

Βίκυ Σγουρέλλη 

http://www.chiosin.gr/index.php/2015-03-04-17-45-19/7877-ekped

 

Σχολικό Συνέδριο Αγγλικών “Teens Talk” (23/03/2018)

 

Το πρώτο σχολικό συνέδριο όπου μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου του Πρότυπου Κέντρου Διαφοροποιημένης Εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας-I Love English στην Χίο, θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν projects επιλογής τους ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ!

Once again we dare to make a difference!

 

http://mariatsakosfoundation.gr/?p=3491

Εορτή Αποφοίτηση της μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων στο «Σπίτι της Μαρία» και βράβευση της υπέυθυνης εκπαιδευτικού προγράμματος και διδασκαλίας του Ι Love English  Βίκυς Σγουρέλλη.

Απονομή  τιμητικής πλακέτας για την εθελοντική προσφορά της στο τομέα της εκπαίδευσης των παιδιων στην «Στέγη της Μαρίας»  απονέμει στην διευθύντρια του εκπαιδευτικού οργανισμού I  Love English, Βίκυ Σγουρέλλη στις 11 Ιουνίου 2018 στο “Σπίτι της Μαρίας” . Το βραβείο παρέδωσε ο ίδιος ο  Καπεταν Παναγιώτης Τσάκος.

«Η συγκίνηση μου είναι απερίγραπτη.Η αγάπη των παιδιών  που με γέμισαν με δώρα ,των διευθυντών του ιδρύματοςκαι της Στέγης και η τιμή να μου δώσει το βραβείο ένας άνθρωπος που θαυμάζω απο παιδί και του οποίου η αγάπη και η προσφορά του στο νησι της Χίου δεν σταματάει ποτέ, ήταν το μεγαλύτερο δώρο που έχω πάρει στην ζωή μου» .Συμπληρώνει «εύχομαι καλή σταδιοδρομία στα παιδιά, ανθεκτικότητα να αντιμέτωπίζουν τις εκπλήξεις θετικές και αρνητικες που θα έρθουν στον δρόμο τους και πάνω απο όλα να μάθουν να αγαπούν το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν με τον ίδιο τρόπο που αγαπούν την ναυτική οικογένεια που τους έχει αγκαλιάσει και φροντίσει απο την μέρα που μπήκαν στο 'Σπίτι της Μαρία'.Συγχαρητήρια  τον Καπετάν Παναγιώτη Τσάκο, στην υπέροχη οικογενειά του και στον Ομιλο Τσάκος για την πολύτιμη προσφορά τους στην κοινωνία της Χίου.»

 http://www.tvpatrida.gr/index.php?section=articles&view=node&id=6047&langID=1

Τι σημαίνει εικονική πραγματικότητα και πως εντάσσεται αυτή στην εκπαίδευση;

Πως γίνεται το μάθημα όταν ο κάθε μαθητής έχει το δικό του ipad και μαθαίνει μέσα από τις δικές του δεξιότητες;

Σ’ αυτά και άλλα πολλά απαντά στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, στην εκπομπή του Γιάννη Τζούμα «Ο καθένας τη δουλειά του» η καθηγήτρια Αγγλικών Βίκυ Σγουρέλλη ιδιοκτήτρια του Φροντιστηρίου I love English.

https://www.alithia.gr/tv/eidiseis/ipad-stin-ekmathisi-ton-agglikon-sto-i-love-english

Mαθησιακές Δυσκολίες και Αγγλική γλώσσα.Συνέντευξη της Διευθύντριας του I Love English με τον διακεκριμένο Χιώτη δημοσιογράφο κ.Τζούμα στο κανάλι Αλήθεια ΤV.

https://www.youtube.com/watch?v=vYHmv-HIeUA&t=55s